Veldrijden

Dé revelatie van het veldritseizoen: "Zoals Mathieu uitblinken in drie disciplines? Nee, dat wordt het niet"

Dé revelatie van het veldritseizoen: "Zoals Mathieu uitblinken in drie disciplines? Nee, dat wordt het niet"

Denise Betsema miste afgelopen zaterdag op een haar na de zege in Hasselt na een sterke remonte, maar de Nederlandse heeft duidelijk de goede vorm te pakken. En een break? Daar wil ze niet van weten.

Betsema kwam afgelopen weekend alleen in Hasselt in actie. In Mol was ze er niet bij. "Tijdens de wedstrijd in Mol vieren we Sinterklaas en is het 'pakjesavond'", vertelde de immer goedlachse Nederlandse van Marlux-Bingoal met haar zoontje op haar schoot. 

Terwijl heel wat collega's van Betsema de Spaanse zon opzoeken en een break inlassen, doet de ex-mountainbikester dat bewust niet. "Volgende week trek ik naar Zwitserland, maar ik neem geen break. Of ik vrees voor een terugslag? Ik ben niet bang, want ik heb me in de zomer volledig op het veldritseizoen gericht. Vroeger reed ik dan ook nog mountainbikewedstrijden. Dat was een andere situatie."

Spiegelen aan Mathieu?

Betsema kan goed uit de voeten op de MTB én op de crossfiets. Bovendien rijdt ze ook af en toe enkele wegwedstrijden. Het doet ons wat aan ene Mathieu van der Poel denken. "Bij Mathieu is het net andersom", lacht Betsema. "Hij komt uit het crossen en gaat mountainbiken. Maar hij is natuurlijk een groot idool."

"Ik rijd ook wel op de weg, maar een talent als Mathieu, die uitblinkt in drie disciplines, dat wordt het niet", beseft ze. "Je moet gewoon doen wat je leuk vindt. Dat is het belangrijkste."

Reacties 4 reacties

Gerelateerd nieuws