Ambitieuze Telenet Fidea Lions: "Wout is niet onoverwinnelijk"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Ambitieuze Telenet Fidea Lions: "Wout is niet onoverwinnelijk"

Op het BK van zondag is Wout Van Aert dé topfavoriet bij uitstek voor een Belgische titel. Bij Telenet Fidea legt men zich echter niet neer bij de dominantie van Van Aert.

Ploegleider Kris Wouters weet dat Van Aert de grote favoriet is, maar hij hoopt met zijn renners toch iets te forceren. "Bij de elite mannen is Wout Van Aert uiteraard de topfavoriet, maar dat wil niet zeggen dat wij zonder ambitie aan de start verschijnen", opent Kris Wouters bij zijn ploeg. "We geven ons niet bij voorbaat gewonnen."

Toon Aerts trok bijvoorbeeld in Baal nog aan het langste eind. "Wout is niet onoverwinnelijk, dat heeft Toon op nieuwjaarsdag in Baal en eind oktober op het EK in Pontchâteau bewezen", zegt Wouters. "Het parcours biedt zeker mogelijkheden voor Toon. Die loopstrook van 150 meter speelt in zijn kaart."

Podium is het doel

"En dat Toon in een uitstekende conditie verkeert, heeft zondag iedereen kunnen zien. Een podiumplaats in Oostende is het doel. Ook Tom (Meeusen) mag dat ambiëren. Vooral in de wereldbekercrossen heeft hij dit seizoen heel sterk gereden. En twee jaar terug op het BK in Erpe-Mere moest er ook veel gelopen worden en stond hij als tweede op het podium."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties