Herygers verkent parcours BK veldrijden: "Dat is het moeilijkste van het moeilijkste"

Redactie
| 2 reacties
Herygers verkent parcours BK veldrijden: "Dat is het moeilijkste van het moeilijkste"

Het is stilaan aftellen tot het BK veldrijden komend weekend wordt gereden. Het parcours in Oostende belooft spektakel te geven door de indrukwekkende brug en de loopstroken in het zand.

Paul Herygers ging de omloop voor Sporza verkennen en kwam tot enkele vaststellingen. Volgens Herygers zijn er drie cruciale punten, te beginnen met de brug. "Om de brug op te rijden is het vaak wind tegen en daarna duik je recht naar beneden richting de zee", zegt Herygers. "De renners proberen natuurlijk zo ver mogelijk te raken om minder te moeten lopen door het zand."

Zandstroken

"Als je geen vrees kent, rijd je hier bijna met 50 km/u van de brug. De eerste strook zand na de brug is nog goed berijdbaar. Daar hebben renners even de tijd om zich aan te passen aan het echte zand dat daarna begint", klinkt het bij de analist. Daarna volgt er nog een strook met los zand, waar lopen een cruciale factor zal zijn.

"Voor de echte crossers zal het lopen door het zand beperkt blijven tot iets meer dan 100 meter. Afhankelijk van hoe sterk je bent. Het lopen zal wel doorslaggevend zijn. Het gaat ook nog een beetje in stijgende lijn in het zand. Dat is het moeilijkste van het moeilijkste, maar de wind kan een beetje extra steun geven", besluit Herygers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties