"Het is niet omdat ik vorige zondag in Baal heb gewonnen, dat dat ook in Oostende zal lukken"

Redactie
| 14 reacties
"Het is niet omdat ik vorige zondag in Baal heb gewonnen, dat dat ook in Oostende zal lukken"

Hij wordt getipt als één van de kanshebbers om het Wout Van Aert zondag moeilijk te maken, maar zelf roept Toon Aerts zich niet uit tot één van dé grote favorieten. De Europese kampioen mikt wel op een plekje op het podium.

Toon Aerts vindt zichzelf alvast niet de enige grote uitdager van Wout Van Aert. "Dat is wat overdreven. Het is niet omdat ik vorige zondag in Baal heb gewonnen, dat dat ook in Oostende zal lukken", opent Toon Aerts in HLN. "Ik denk dat we met meer uitdagers zijn: ik zit al het hele seizoen in een groepje met Kevin Pauwels, Laurens Sweeck, Tom Meeusen en Michael Vanthourenhout."

Mikken op podium

"Wij zitten constant in mekaars buurt, en Wout staat daarboven", aldus Aerts, die zondag wel met de nodige ambitie aan de start komt en op het podium mikt. "Ik zou graag op het podium staan. Dan zal iedereen tevreden zijn: ik, de ploeg en de fans."

"Maar ik heb net de namen genoemd: tussen plaats twee en plaats zeven ligt het dicht bij mekaar. In de kerstperiode werd ik drie keer vierde, telkens net naast het podium. Kleine details kunnen een groot verschil maken in het resultaat", besluit de renner van Telenet Fidea.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties