Kent u ze? De vier onbekende namen op het BK veldrijden bij de mannen voorgesteld

Redactie
| 10 reacties
Kent u ze? De vier onbekende namen op het BK veldrijden bij de mannen voorgesteld

Over de favorieten voor het BK van zondag is er al heel wat geschreven, maar van de 21 deelnemers zijn er ook enkele minder bekende crossers. U hoeft er zondag wellicht weinig rekening mee te houden, maar we stellen deze vier namen toch even voor.

Van de 21 deelnemers bij de elite met contract zijn er uiteraard heel wat bekende gezichten. Dan spreken we over de echte favorieten en outsiders. Maar er zijn ook heel wat namen die minder tot de verbeelding spreken. Deze vier namen bijvoorbeeld.

De 4 crossers voorgesteld

Jens Vandekinderen is er daar één van. De 23-jarige crosser slaagde er dit seizoen nog niet in om een plek in de top 15 te rijden in een klassementcross. Vandekinderen eindigt meestal rond de 18e of 19e plek en zal zondag zo goed als zeker geen rol van betekenis spelen.

De naam Daan Soete zal u misschien al meer een belletje doen rinkelen. Soete werd vorig seizoen tweede op het BK bij de beloften, maar bij de profs verloopt het nog iets moeilijker voor de 22-jarige Kempenaar. Hoewel de renner van Telenet Fidea vorige maand wel nog verraste met een knappe 9e plek in de Druivencross van Overijse.

Daan Hoeyberghs in actie in Ruddervoorde

Daan Hoeyberghs is dan weer een ploegmaat van Mathieu van der Poel bij Beobank-Corendon. Net als Soete nog maar 22 lentes oud, maar op hoopgevende resultaten is het nog even wachten bij Hoeyberghs.

Tot slot hebben we nog Jappe Jaspers. Amper 19 jaar oud, maar deze crosser uit Bonheiden rijdt als belofte wel het BK bij de profs. Talent genoeg, maar bij de profs kan Jaspers geen rol van betekenis spelen. Ook zijn resultaten bij de beloften blijven vooralsnog uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties