Toon Aerts hoopt de rest mee te krijgen: "Wij kiezen voor de aanval terwijl anderen liever afwachten"

Redactie
| 7 reacties
Toon Aerts hoopt de rest mee te krijgen: "Wij kiezen voor de aanval terwijl anderen liever afwachten"
Foto: © photonews

Er is slechts één uitgesproken topfavoriet voor het BK van komende zondag: Wout Van Aert. Eén van zijn uitdagers, Toon Aerts, hoopt het de wereldkampioen samen met de anderen knap lastig te maken in Oostende.

Maar de Europese kampioen rekent dan wel op de hulp van zijn collega's. "Ik hoop dat we eens allemaal samen gaan crossen", opent Aerts. "Sweeck, Meeusen en ik proberen met ons drieën al een heel seizoen om de koers mee te maken. Wij kiezen voor de aanval terwijl anderen liever afwachten omdat ze bang zijn om naast het podium te vallen."

Aerts zal dus de koers proberen te maken en niet afwachten. "Ik geloof niet dat wachten zin heeft. Je kan aanklampen, maar dan rijdt Wout wel weg in de voorlaatste of laatste ronde. Dan probeer ik liever zelf initiatief te nemen. Soms mislukt dat, zoals in Loenhout, soms lukt dat, zoals in Baal", aldus Aerts in HLN.

Waarom in Baal wel en in Loenhout niet? "Ik was een van de weinige renners die, samen met Lars van der Haar, de omloop vijf keer verkend heeft. De meesten stoppen na twee of drie rondjes. In Baal was de omloop zeer technisch en de beste sporen lagen niet op de evidente plaats. Dan moet je wel een paar keer proberen voor je het juiste traject hebt gevonden", is zijn conclusie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties