UCI-coördinator weerlegt de kritiek: "Slechts één renner heeft zijn materiaal minutieus aangepast"

Redactie
| 12 reacties
UCI-coördinator weerlegt de kritiek: "Slechts één renner heeft zijn materiaal minutieus aangepast"
Foto: © SC

Was het erover of niet, het parcours van het wereldkampioenschap in Bieles? Velen blijven van mening dat het het mooiste WK-parcours sinds lang was, al gooiden de steentjes en de lekke banden roet in het eten.

Peter Van den Abeele, veldritcoördinator bij de UCI, snapt de kritiek ergens wel, maar men moet niet overdrijven. "Een blinde heeft zelfs gezien dat er veel platte tubes waren", opent Vandenabeele. "Ik hoor dat het een schande is dat het WK gereden is op een puinhoop. Dat is volgens mij een slechte reactie uit het verliezende kamp."

Mathieu sportief

"Ik heb het niet over Mathieu van der Poel. Hij is nog de meest sportieve. Hij zegt dat er andere crossen zoals in Namen zijn met slechte stroken, waar je niet lek rijdt. De grote conclusie voor mij is dat renners zich niet hebben aangepast aan de veranderde weersomstandigheden", aldus de coördinator in HLN.

Eén renner paste zich wel aan door gebruik te maken van de groene banden: Wout Van Aert. "Zondag is de dooi ingetreden. Toch zijn de renners met lage bandendruk blijven rijden, die goed was voor een harde, bevroren ondergrond. Slechts één renner heeft zijn materiaal minutieus aangepast aan de ondergrond, die plots veel zachter was", besluit Van den Abeele.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties