Ondanks nul op de teller blaakt Chris Froome van het zelfvertrouwen

Redactie
| 3 reacties
Ondanks nul op de teller blaakt Chris Froome van het zelfvertrouwen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In eender welke rittenkoersen waar hij aan de start verschijnt, behoort Chris Froome tot één van de favorieten voor eindwinst in het algemene klassement. Ook in de Ronde van Romandië is dat niet anders.

Een ontspannen Froome stond maandag de pers te woord in aanloop naar de Ronde van Romandië. Winnen kon hij dit seizoen echter nog niet ."Ik ben nochtans heel tevreden met mijn vorm", citeert HNB de Britse renner. "Het klopt dat ik nog geen resultaten heb neergezet dit jaar. Maar daar maak ik mij geen zorgen over."

"In het verleden had ik die geruststelling wel nodig, zo vroeg op het seizoen. Ook met het oog op de Tour. Maar als je driemaal de Tour gewonnen hebt, is dat anders. Ik weet nu wat ik kan", zegt de drievoudige Tour-winnaar. Bovendien was Froome ook in weinig koersen al te zien. "Ik hoef de druk niet meer om zo vroeg in het seizoen al te moeten presteren", klinkt het.

Last van de longen

"Plus: in het verleden had ik in deze periode vaak last van de longen. Daarom kies ik er nu voor om weg te blijven uit de koudere Europese wedstrijden. Dan rij ik liever in Australië of ga ik zoals de voorbije maanden op stage in Zuid-Afrika en Tenerife. Pas nu het warmer wordt, wil ik meer in Europa koersen", besluit Froome.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties