Ondanks nul op de teller blaakt Chris Froome van het zelfvertrouwen
Redactie
| 3 reacties

Chris Froome ondanks nul op de teller met zelfvertrouwen naar Ronde van Romandië

Ondanks nul op de teller blaakt Chris Froome van het zelfvertrouwen

In eender welke rittenkoersen waar hij aan de start verschijnt, behoort Chris Froome tot één van de favorieten voor eindwinst in het algemene klassement. Ook in de Ronde van Romandië is dat niet anders.

Een ontspannen Froome stond maandag de pers te woord in aanloop naar de Ronde van Romandië. Winnen kon hij dit seizoen echter nog niet ."Ik ben nochtans heel tevreden met mijn vorm", citeert HNB de Britse renner. "Het klopt dat ik nog geen resultaten heb neergezet dit jaar. Maar daar maak ik mij geen zorgen over."

"In het verleden had ik die geruststelling wel nodig, zo vroeg op het seizoen. Ook met het oog op de Tour. Maar als je driemaal de Tour gewonnen hebt, is dat anders. Ik weet nu wat ik kan", zegt de drievoudige Tour-winnaar. Bovendien was Froome ook in weinig koersen al te zien. "Ik hoef de druk niet meer om zo vroeg in het seizoen al te moeten presteren", klinkt het.

Last van de longen

"Plus: in het verleden had ik in deze periode vaak last van de longen. Daarom kies ik er nu voor om weg te blijven uit de koudere Europese wedstrijden. Dan rij ik liever in Australië of ga ik zoals de voorbije maanden op stage in Zuid-Afrika en Tenerife. Pas nu het warmer wordt, wil ik meer in Europa koersen", besluit Froome.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties