Wout Van Aert duidelijk: "Wat ik onthoud van vandaag? Niets"

Redactie
| 18 reacties
Wout Van Aert duidelijk: "Wat ik onthoud van vandaag? Niets"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Door de kou en de slechte weersomstandigheden werd de GP Denain in Frankrijk ingekort qua afstand en kasseistroken. Spijtig voor Wout Van Aert, die uiteindelijk 12e werd.

Van Aert wilde graag zijn materiaal testen met het oog op Parijs-Roubaix. "Wat ik onthoud van vandaag? Niets, hé. In functie van Roubaix had ik zo graag de bandendruk nog eens getest, omdat een training toch niet hetzelfde is als een wedstrijd", vertelt Van Aert in HLN. "Dat zal dus niet meer lukken. Daarnaast had ik vandaag ook last van zware benen, waardoor ik in de finale niet meer op mijn best was."

De organisatie besliste al voor de koers om het parcours aan te passen. "Door dat gewijzigd parcours heb ik mijn tactiek aangepast en vanaf de eerste kilometers mee de koers gemaakt en dat kostte krachten in de finale. Ik probeerde nog wat op de laatste kasseistrook, maar de wind blies er pal op de neus, waardoor je er moeilijk het verschil kon maken."

'Afgepeigerd'

Het verdict was een 12e plek. "In de eindsprint had ik niets meer over. Ik voel me echt afgepeigerd. Bijtrainen? Ik hoop vooral dat de teambus niet te ver geparkeerd staat. Ik zal dit maar bekijken als een extra wedstrijddag die me de komende koersen betere benen moet opleveren", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties