Jasper Stuyven streng: "Het stoort mij al langer dat renners vaak niet of toch te laat willen toegeven dat ze ziek zijn"

Redactie
| 13 reacties
Jasper Stuyven streng: "Het stoort mij al langer dat renners vaak niet of toch te laat willen toegeven dat ze ziek zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper Stuyven had veel meer van zijn openingsweekend verwacht, maar ziekte gooide roet in het eten voor de 26-jarige Leuvenaar. Het werd een 40e plek in de Omloop, zondag kwam hij zelfs niet aan de start.

"Toen ik zaterdag in Ninove helemaal leeg de bus opstapte, had ik 37,8 graden koorts: Ciao Kuurne", aldus Stuyven in Het Nieuwsblad. "In deze periode van het jaar sta ik superscherp: een vetpercentage van 6,5 procent, weinig weerstand. De minste aanraking met een ziek iemand kan genoeg zijn om zelf besmet te ­worden. Voor de start van de koers geef ik daarom ­enkel een kus of hand aan mijn vriendin en familie."

Stuyven is dus erg voorzichtig in alles wat hij doet. "De supporters moeten wachten tot na de koers. Mijn familie weet dat als zij ziek zijn of zich niet goed in hun vel voelen, ze thuis moeten blijven", klinkt het. "Niet iedereen denkt daar blijkbaar over na. In de aanloop naar de Omloop Het Nieuwsblad zaten we samen op hotel met onze vrouwenploeg. Achteraf hoorde ik dat twee vrouwen ziek waren."

"Een van hen was de dag voordien nog naar een verjaardagsfeestje van een nichtje geweest, waar twee mensen griep hadden. Toch hebben ze daar niks van gezegd en zaten ze samen met ons aan tafel. Ik zeg niet dat dit de hoofdreden voor mijn ziekte is, maar het wijst wel in die richting."

Zichzelf pesten

En dat is niet naar de zin van de Vlaams-Brabander. "Het stoort mij al langer dat renners vaak niet of toch te laat willen toegeven dat ze ziek zijn. Ze wachten liever eerst nog af, of ze proberen het gewoon te maskeren. Ze doen dat uit vrees dat als ze niet starten, ze hun plek kwijt zijn voor de wedstrijden nadien. Nochtans pesten ze zo enkel zichzelf."

"Door die ziekte presteren ze onder hun niveau, waardoor ze de ploegleiding de indruk geven niet sterk genoeg te zijn. Nog erger: ze maken hun ploegmaten ziek. Zelf ben ik daar zeer categoriek in. Zaterdagavond heb ik mij in het ploeghotel in quarantaine geplaatst. Mads Pedersen moest op een andere ­kamer gaan liggen, aan tafel zat ik helemaal alleen in een hoekje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties