Philippe Gilbert knokt zich naar top tien en er zat nog meer in: "Ik miste cruciale info"

Philippe Gilbert knokt zich naar top tien en er zat nog meer in: "Ik miste cruciale info"

Voor iemand die niet lang geleden nog zelf ziek was, was het niet ideaal om zaterdag door de wind en de regen te moeten. Philippe Gilbert is natuurlijk niet van een kleintje vervaard. Gilbert toonde zijn doorzettingsvermogen om een eindnotering in de top tien uit de wacht te slepen.

In zijn eerste Vlaamse klassieker sinds zijn terugkeer naar Lotto zat Gilbert nooit echt vooraan in de koers. Toch sleepte hij aan de finish een verdienstelijke uitslag uit de brand. Het komt dus wel goed met 'Phil'. En dan waren er nog die lastige weersomstandigheden.

Die hadden echt wel hun invloed. "Ik miste cruciale informatie wegens problemen met de radio. Daardoor maakte ik de vergissing om lichte handschoenen aan te doen." Dat was in het gure weer toch niet ideaal. "Opnieuw veranderen en meester blijven over de fiets werd moeilijker."

Desondanks houdt Gilbert wel een goed gevoel over aan de Omloop. "Uiteindelijk ben ik wel tevreden. Ik ben erg tevreden over onze fietsen en ook over mijn vorm. Het is veelbelovend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties