Belgisch comité verheugd over aankondiging datum Paralympische Spelen: "Motivatie is er niet kleiner op geworden"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Belgisch Paralympisch Committee blij dat IOC datum prikte voor Paralympische Spelen

Belgisch comité verheugd over aankondiging datum Paralympische Spelen: "Motivatie is er niet kleiner op geworden"
Foto: © photonews

Zien we paracyclist Kris Bosmans en andere Belgische atleten volgend jaar in actie in Tokio? Dan is het afstemmen op de Paralympische Spelen van 24 augustus tot 5 september. Dat is immers de nieuwe periode die voor deze Spelen is vastgelegd, vlak na de Olympische Spelen.

Het IOC heeft finaal besloten en de data vastgelegd voor zowel de Olympische Spelen als de Paralympische Spelen. Het Belgian Paralympic Committee is tevreden met de uitkomst. "Het IOC had aangekondigd binnen de 4 weken te zullen beslissen, maar we zijn zeer blij dat ze de knoop sneller hebben doorgehakt", zegt BPC-voorzitter Anne d'Ieteren.

DUIDELIJKE WERKAGENDA

Het biedt alleszins het voordeel van de duidelijkheid. "Nu we de data kennen, kunnen we opnieuw aan de slag met een duidelijke werkagenda. Dat is essentieel om vooruit te kunnen, zowel voor ons als voor de atleten, ons personeel en de teams van de sportfederaties. Onze staff kan er nu alles aan doen om van de projecten met betrekking tot deze Spelen een succes te maken."

Het is dus uitkijken naar veel goede prestaties, ook al zullen die er pas een jaar later kunnen komen dan gepland. "Het uitstellen van de Spelen blijft hoe dan ook een schok voor onze beweging, maar we kunnen jullie garanderen dat BPC alles in het werk zal stellen zodat de deelname van Paralympic Team Belgium in Tokio een schot in de roos wordt. Onze motivatie is er niet kleiner op geworden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechië
08/08/2020 Milaan - San Remo
12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 

Nieuwste reacties