Officieel Onwaarschijnlijke Ronde van Vlaanderen: Merckx klopt Museeuw in millimetersprint
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Merckx wint de Officieel Onwaarschijnlijke Ronde van Vlaanderen

Officieel Onwaarschijnlijke Ronde van Vlaanderen: Merckx klopt Museeuw in millimetersprint
Foto: © photonews

Een voorjaar zonder de Ronde van Vlaanderen: het is hoogst uitzonderlijk en het doet wat met een mens. Het doet de fantasie bijvoorbeeld oplaaien. Bij 'Sporza' hebben ze een podcast gelanceerd waarin verschillende toppers uit verschillende generaties het in De Ronde tegen mekaar opnemen.

De Officieel Onwaarschijnlijke Ronde van Vlaanderen heet het. In dit hoorspel worden allerlei wielerhelden van door de jaren heen samen gebracht in één fictieve Ronde van Vlaanderen. Tijdens deze bijna 55 minuten durende podcast kunnen luisteraars zich laten meeslepen in het beste van alle wielertijden.

Bij zo'n onwaarschijnlijke Ronde hoort ook een onwaarschijnlijke uitkomst. Eddy Merckx wint de Officieel Onwaarschijnlijke Ronde van Vlaanderen na een millimeterspurt tegen Johan Museeuw. Met Greg Van Avermaet op plaats drie is het een volledig Belgisch podium.

Een vrouw die zich tussen dat mannengeweld voorbeeldig weert, het kan allemaal in zo'n onwaarschijlijke Ronde. Marianne Vos eindigt zo naar plaats vier. En Adrie van der Poel eindigt zowaar voor... Mathieu van der Poel. De 'wedstrijd' met de gekste uitslag van het seizoen is zo meteen gekend. Het hoorspel is te beluisteren via SoundCloud.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechië
08/08/2020 Milaan - San Remo

Nieuwste reacties