Alle ogen van de wielerwereld gericht op die ene koers: "We dienen als voorbeeld voor andere WorldTour-koersen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Ronde van Burgos moet het voorbeeld worden van coronaprotocollen in de koers

Alle ogen van de wielerwereld gericht op die ene koers: "We dienen als voorbeeld voor andere WorldTour-koersen"
Foto: © photonews

Ivan Sosa kon er vorig jaar zijn klimmersbenen tonen en kroonde zich tot eindwinnaar, dit jaar zal de Ronde van Burgos in zijn geheel nog aan belang winnen. Dat zal immers de eerste wedstrijd met een internationaal karakter waar coronamaatregelen gehanteerd zullen worden.

AIPS sprak met de organisatie van de Ronde van Burgos en vroeg welke acties er zijn ondernomen om alles in goede banen te leiden. "Na het ontvangen van het protocollen van de UCI en de aanbevelingen van de Spaanse gezondheidsautoriteiten heeft de gemeenteraad van Burgos een plan opgesteld om de Ronde van Burgos het uithangbord te maken van een veilige sport."

Ook andere organisatoren van wielerwedstrijden zullen de gebeurtenissen in Burgos met argusogen volgen. "We zijn er ons van bewust dat we de eerste koers in Europa zullen zijn op dit niveau. We zullen als een voorbeeld dienen voor andere WorldTour-koersen die na ons zullen plaatsvinden en deze protocollen zullen hanteren. Bij ons gaat het uitgetest worden en daarom is iedereen zo opgewonden over de koers."

TRAINING

Er wordt dan ook niets aan het toeval overgelaten. Alle officials moeten in elke situatie weten wat ze moeten doen. "De volledige staf binnen de organisatie zal een specifieke training krijgen in verband met Covid-19."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
31/10/2020 Ronde van Lombardije
31/10/2020 Koppenbergcross
01/11/2020 Vlaamse Druivencross
07/11/2020 EK

Nieuwste reacties