Wat hij zelf als grap zei is nu een feit: Terpstra vijf weken na zware val op stage met zijn ploeg

Wat hij zelf als grap zei is nu een feit: Terpstra vijf weken na zware val op stage met zijn ploeg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na het trainingsongeval van Niki Terpstra midden juni leek het een utopie en nu is het realiteit: de renner maakt gewoon deel uit van de ploegstage met Total Direct Energie. Uiteraard is hij daar zelf enorm blij mee, al zullen er ook wel lastige momenten zijn.

Een klaplong, een hersenschudding, een gebroken sleutelbeen: de fysieke schade oogde enorm na de val van Terpstra op training. Gelukkig is het eerste deel van het herstel al goed verlopen. Zo maakte Terpstra bekend dat hij al opnieuw fietstochten maken, al voegde hij eraan toe dat het nog niet bijzonder soepel ging.

Ook wat dat betreft heeft hij weer een stapje vooruit gezet. "Omdat ik in staat was om stap voor stap meer te trainen, besloot ik om mijn ploegmaats te vervoegen op stage", kondigde de Nederlander aan op Twitter. "Blij dat ik iedereen van het team weer kan zien!"

Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat het niet afzien is. "Op sommige momenten betreurde ik die beslissing tijdens de training vandaag", zinspeelt hij op een voor hem zware trainingssessie. Ongeveer een week na zijn ongeval vertelde zijn echtgenote Ramona dat Niki erover grapte om er op stage bij te zijn. Dat kan u HIER lezen. Nu is het zover. Alles bijeen toch een geweldig positief teken en een bewijs van zijn karakter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties