🎥 De Gendt probeerde het met een aanval in laatste vijf kilometer: "Benen zijn te slecht om te winnen"

🎥 De Gendt probeerde het met een aanval in laatste vijf kilometer: "Benen zijn te slecht om te winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook al lukt het niet allemaal in deze Tour, Thomas De Gendt blijft het toch maar proberen. Ook in de etappe naar Lyon. De Gendt trachtte weg te geraken op het klimmetje in de finale. Die echte supervorm om naar een ritzege te knallen is er echter voorlopig nog niet.

De Gendt moest met niemand rekening houden in de finale, met alle voor-en nadelen die daarbij horen. "Ik zat er nog als enige van de ploeg, dus ik moet ook naar niemand kijken. Ik heb ook geen hulp, maar de benen voelden niet heel slecht aan. Ik wilde niet per se demarreren, maar als ik vooraan geraakte, waarom niet?"

En die opportuniteit diende zich inderdaad aan. "Die van Bora zaten niet zo heel ver voor en het is maar een klim van anderhalve kilometer. Het was het proberen waard. Met wat geluk rij je met vijf of tien man weg en rij je een mooie prijs. Jammer genoeg kwam iedereen terug."

Thomas De Gendt heeft een duidelijk beeld van zijn huidige vorm. "De benen zijn niet slecht, maar ook niet top. Het is goed genoeg om te doen wat ik nu deed, maar ze zijn te slecht om te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties