Groene trui erbij of niet verandert weinig maar Sagan gelooft er nog in: "Ik ga mijn tactiek niet op voorhand verklappen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 7 reacties

Peter Sagan laat niet in zijn kaarten kijken in strijd voor groene trui

Groene trui erbij of niet verandert weinig maar Sagan gelooft er nog in: "Ik ga mijn tactiek niet op voorhand verklappen"
Foto: © photonews

Peter Sagan kan de media eens niet in een groene trui te woord staan op de tweede rustdag in de Tour. Door corona zijn de omstandigheden sowieso anders en is het in een online persbabbel dat Sagan zijn kijk op de zaken geeft. Maar in zijn kaarten laten kijken, dat doet hij niet.

Geschiedenis schrijven zoals hij in het verleden al vaak deed, zit er dit jaar sowieso niet in. "Ik heb de groene trui al zeven keer gewonnen. Of ik die nu nog een keer win of niet, er verandert niets voor mij. Het is een kwestie van cijfers."

Elke koers en elk jaar is anders - 

Toch heeft Sagan die achtste groene trui nog niet opgegeven. "Het kan nog altijd. Er zijn nog zes ritten, drie hele zware." Het is wel voor het eerst sinds zijn eerste eindzege in het nevenklassement dat er geen sprake is van dominantie. "Ik ben niet ontgoocheld. Elke koers en elk jaar is anders. Ik heb wat pech gekend in de finales."

Uitweiden over zijn aanpak om het puntenklassement nog te winnen, doet Sagan liever niet. "Ik denk dat iedereen meer aan het rekenen is dan ik. Ik ga mijn tactiek niet op voorhand verklappen. We kunnen zeker nog iets doen." Bij Bora-Hansgrohe zitten ze ook nog altijd te wachten op een ritzege. "De Ronde van Frankrijk is nog niet supergoed voor ons geweest, maar we hebben geen blessures en kijken vooruit naar de laatste week."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties