Kan Wout van Aert schitteren op zijn verjaardag? Renners krijgen vandaag vijf beklimmingen voorgeschoteld in zestiende etappe Tour de France
Nils Wens
| 0 reacties

De renners moeten vandaag over vijf beklimmingen in de zestiende etappe van de Tour de France

Kan Wout van Aert schitteren op zijn verjaardag? Renners krijgen vandaag vijf beklimmingen voorgeschoteld in zestiende etappe Tour de France
Foto: © photonews

Gisteren kregen de renners een rustdag in de Tour de France en hopelijk hebben ze er het maximum uit kunnen halen, want ze krijgen meteen een zware etappe voorgeschoteld in de Tour de France.

In de Ronde van Frankrijk staat vandaag de zestiende etappe op het programma. Met vijf beklimmingen meteen een zware rit voor de renners. Het gaat om één klim van vierde categorie, twee beklimmingen van tweede categorie, één klim van eerste categorie en een slotklim van derde categorie. 

De slotklim is wel "maar" 2 kilometer lang aan een stijgingspercentage van 6,5%, maar de zware beklimming van eerste categorie ligt er net voor op het parcours, waardoor er wel eens verschillen opgetekend zouden kunnen worden vandaag. 

Kan Pogacar tijd terugnemen op Roglic of kan de leider de Tour de France al in een beslissende plooi leggen? En welke rol zal de jarige Wout van Aert daarin spelen? Antwoord binnen enkele uren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandiƫ
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties