🎥 Peter Sagan heeft al een trui te pakken... de bergtrui: "Ik had misschien beter kunnen doen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Sagan had sprint sneller kunnen inzetten en vindt het vreemd bergtrui te dragen

🎥 Peter Sagan heeft al een trui te pakken... de bergtrui: "Ik had misschien beter kunnen doen"
Foto: © photonews

Peter Sagan was zelfkritisch en tevreden na zijn tweede plaats in de tweede etappe in de Giro. Hij was dicht bij de overwinning, maar tegelijkertijd er nog vrij ver af. In elk geval mocht hij wel naar het podium voor een speciale trui... de bergtrui.

Nadat Sagan naar het duo Ulissi - Honoré toereed, kon hij die onderneming niet bekronen met een zege. "Ik had misschien beter kunnen doen. Toen ik er bij kwam, had ik misschien meteen de sprint kunnen inzetten. Ik zat ook wat in het rood omdat ik een grote inspanning deed om hen terug te halen. Nadien begon ik te sprinten. Ik deed het maximum, Diego Ulissi was sterker."

Sagan kende al bij al dus weinig moeite om de rituitslag te aanvaarden. "Het was fietslengten verschil, ik verlies niet met één centimeter. Het is wat het is. Het was een redelijk lastige klim. Het was voluit gaan van aan de voet, 3,7 kilometer lang. Ik kan tevreden zijn met een tweede plaats, want het was behoorlijk zwaar."

Doordat het een rit was met een klim aan het einde komt Sagan plots in de blauwe bergtrui te staan. "Het is zeker vreemd voor mij om een bergtrui te dragen." Anderzijds deed hij ook al een zaakje in het puntenklassement en dat komt in deze Giro misschien wel nog van pas. "Ik pak wel wat punten, we zien later wel hoe het gaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties