OFFICIEEL: EF Pro Cycling verwelkomt 20-jarige Colombiaanse beloftenkampioen

OFFICIEEL: EF Pro Cycling verwelkomt 20-jarige Colombiaanse beloftenkampioen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met Higuita, Urán en Camargo is er al een aardige Colombiaanse entente bij EF Pro Cycling. Daniel Felipe Martínez vertrekt wel, maar Daniel Arroyave komt er dan weer bij. Dat is een jonge talentvolle renner van amper twintig jaar.

Eind november was het eigenlijk al bekend dat Arroyave voor EF Pro Cycling zou gaan koersen. De Amerikaanse wielerformatie heeft zijn komst nu ook zelf aangekondigd. Arroyave is op zijn twintigste al Colombiaans kampioen bij de beloften en mag het voortaan ook proberen waar te maken bij de grote jongens.

Hij bulkt alvast van de ambitie. "Ik droom ervan om wereldkampioen te worden, olympisch kampioen en om klassiekers te winnen." Dat is niet min. Al is ook het sociale aspect en het plezier van de sport voor hem belangrijk. "In de eerste plaats wil ik gelukkig zijn en vreugde delen met andere mensen."

Daniel Arroyave heeft bij EF Pro Cycling zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen en zal in 2021 dus de vierde Colombiaanse renner in de ploeg zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties