Dit parcours moet Van Aert afleggen om titel in Sanremo te verdedigen: Turchino-pas noodgedwongen vervangen

Dit parcours moet Van Aert afleggen om titel in Sanremo te verdedigen: Turchino-pas noodgedwongen vervangen
Foto: © photonews

De volgende editie van Milaan-Sanremo is voorgesteld. Wout van Aert zal ook met veel nieuwsgierigheid naar alle info kijken. Hij komt in La Primavera dit jaar aan de start als titelverdediger na zijn schitterende overwinning in 2020.

Op 20 maart mag Wout van Aert proberen om voor het tweede jaar op rij Milaan-Sanremo te winnen. De editie van 2020 voert het peloton langs enkele traditionele klimmetjes. De Turchino-pas, die zal dan weer niet aangedaan worden.

Die werd onlangs geblokkeerd door een aardverschuiving en zal vervangen worden door de Colle di Giovo. Het aantal af te leggen hoogtemeters zakt zo niet enorm. Nadien volgen ook nog de Capi, de Cipressa en de Poggio. De finish ligt zoals steeds op de Via Roma.

Op de Cipressa zal er 5,6 km geklommen worden aan een gemiddeld stijgingspercentage van 4,1%. Op de 3,7km lange Poggio ligt dat stijgingspercentage net onder de vier procent. Bijna vijf kilometer verderop ligt dan de aankomst in Sanremo, waar Van Aert vorig jaar Alaphilippe nipt klopte in een spurt met twee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties