Nog één overtreding en klassementsrenner van Quick-Step krijgt minuut straftijd

Wietse De Smet
| 0 reacties
Nog één overtreding en klassementsrenner van Quick-Step krijgt minuut straftijd
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bidonstraffen is een vrij recent onderwerp in het peloton. Als renner kan je zwaar bestraft worden als je je drinkbus op het verkeerde moment weggooit. Joao Almeida, co-kopman bij Quick-Step, had het al vlaggen en komt weg met een boete, volgende keer krijgt hij een minuut tijdsstraf...

‘Bidonstraffen’ is een gevaarlijk iets voor een wielrenner. Er zijn bepaalde zones waar renners hun drinkbus mogen weggooien, en zones waar dat niet mag. Als een renner zijn drinkbus weggooit in zo een zone waar het niet mag, kan de straf heel zwaar zijn. Vraag dat maar aan Michael Schär, die een uitsluiting kreeg in de Ronde van Vlaanderen.

Ook Joao Almeida kreeg een bidonstraf. Hij kwam weg met een boete van 450 euro en verloor UCI-punten op de wereldranglijst. Een verwaarloosbare straf, op dit moment althans. Als Almeida nog eens zijn drinkbus weggooit in een zone waar het niet mag, krijgt hij een minuut tijdstraf. En een minuut extra in het klassement, kan de Portugese klassementsrenner van Quick-Step missen als kiespijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties