Lastige zaterdag in Apennijnen: Roze Remco of kraait vlucht van de dag victorie?

Jelle Heyman
| 0 reacties
Lastige zaterdag in Apennijnen: Roze Remco of kraait vlucht van de dag victorie?
Foto: © photonews

Na bijna een week koers zijn de renners nog niet toe aan de eerste rustdag in de Ronde van Italië. Zaterdag krijgt het peloton een lastige rit in de Apennijnen voorgeschoteld.

Het parcours van 170 kilometer lijkt uitstekend voor gretige vluchters. Het parcours is de hele dag golvend en na 120 kilometer moeten de renners over de Bocca Della Selva, een klim van tweede categorie aan 5% die maar liefst 19,5 kilometer lang is.

Van de top moeten de renners zo'n 40 kilometer dalen om dan te beginnen aan de laatste kilometers van de dag, die ook hellend zijn.De laatste 3,5 kilometer gaat naar boven aan een gemiddelde van 7%.

Favorieten

Het is nogal lastig in te schatten wie deze etappe op zijn naam zal schrijven. Een stevig gevuld vluchterscollectief kan weleens voorop blijven als ze geen concurrentie zijn voor roze trui Valter. Evenepoel denkt dat de vlucht een grote kans maakt zaterdag.

Als we dan chauvinistisch naar Belgen kijken, komen we uit bij Thomas De Gendt, Kobe Goossens en Harm Vanhoucke. Kortom: iemand van Lotto Soudal. Maar ook onze noorderburen kunnen met Bauke Mollema een oersterke gezant afsturden.

Voormalige rozetruidrager De Marchi wil zijn Giro misschien wel extra glans geven en ook de namen Mohoric, Formolo, Ulissi en Brambilla mag u opschrijven. 

Als de favorieten toch nog voor de zege strijden, moet Evenepoel 10 seconden pakken op Valter om de roze leiderstrui over te nemen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties