Ook andere podiumrenners in Giro nemen vrede met hun resultaat: "Egan Bernal heeft dat met succes gedaan"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Ook andere podiumrenners in Giro nemen vrede met hun resultaat: "Egan Bernal heeft dat met succes gedaan"
Foto: © photonews

Egan Bernal is de winnaar van de Giro, maar er stonden natuurlijk nog twee renners op het podium: Damiano Caruso en Simon Yates. Respectievelijk nummers 2 en 3 in het eindklassement van de Giro. Vooral voor Caruso een fantastisch succes.

Niemand die hem daar verwacht had. Hij moest de meesterknecht van Landa worden, maar nam na diens opgave op schitterende wijze de fakkel over. Op zijn 33ste haalde hij een eerste keer het podium van een grote ronde en zijn ritzege in de laatste bergrit gaf er nog meer kleur aan.

"Mijn eerste keer op het podium van de Giro, het is een prachtig gevoel. We hadden dit podium niet kunnen voorzien. Aan de start van de Giro hadden we andere plannen. Dag na dag groeide het besef dat ik wel eens iets groots kon doen", legde Caruso uit in Milaan.

Bij Simon Yates lagen de kaarten iets anders. De Brit kwam naar de Giro om te winnen, maar moet genoegen nemen met de derde plek. "Ik ben trots op wat ik bereikt heb. Ik heb nergens spijt van. Ik had wat problemen in het begin, kon mezelf echt tonen in de derde week, maar heb ook een prijs betaald voor mijn inspanningen. Je moet de volledige drie weken goed zijn."

Wat heeft dan het verschil gemaakt tussen plaats 3 en plaats 1? "Tijdens de koude dagen reageerde het lichaam niet zoals ik dat gewild had. Je moet omgaan met de mindere dagen en dat is hoe je de koers kunt winnen. Egan Bernal heeft dat op verschillende dagen met succes gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten
06/10/2021 Milaan-Turijn

Nieuwste reacties