Wout van Aert neemt nog een keer de maat van Alaphilippe en Hayter en heeft hattrick beet in Tour of Britain

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Wout van Aert neemt nog een keer de maat van Alaphilippe en Hayter en heeft hattrick beet in Tour of Britain
Foto: © photonews

De zesde rit naar Gateshead was opnieuw een etappe met mogelijkheden voor Wout van Aert in de Tour of Britain. De concurrenten in de finale waren bekende gezichten als Alaphilippe en Hayter. Van Aert legde hen er vrij makkelijk op en maakte eens te meer indruk in aanloop naar het WK.

Bij Deceuninck-Quick.Step hadden ze een opvallend plan: Declercq is in vlakke ritten vaak de man die er voor zorgt dat het tot een sprint komt en Cavendish de man die het dan moet afmaken. Deze keer gingen beiden mee in de aanval. Met Jimmy Janssens was er nog een andere Belg mee voorin. Townsend, McLay, George Bennett en Joyce waren de andere vluchters.

AANVAL JANSSENS TEVERGEEFS

Zowel voor hen als voor het peloton was het uitkijken naar een pittige finale. Op iets meer dan twintig kilometer van de aankomst plaatste Janssens een snedige aanval. Het was een dappere poging, maar alle vroege vluchters werden ingerekend.

Jorgensen en Shaw waren de twee volgende aanvallers, het was echter al snel aan de groten. Na een tempoversnelling van van Aert zaten er slechts vier renners nog in zijn wiel. Er sloten nog wel enkele andere renners aan. Woods koos een goed moment om uit die samengesmolten groep weg te rijden. Meer dan tien seconden kreeg hij ook niet en met vier kilometer te gaan werd hij teruggehaald.

VAN AERT OPNIEUW SNELLER DAN ALAPHILIPPE

Het peloton kwam nog dichtbij, maar was te laat om de groep Van Aert nog in te rekenen. Honoré trok vooraan de sprint aan voor Alaphilippe en ook Hayter mengde zich in de debatten. Van Aert ging aan de linkerkant buitenom en remonteerde hen met veel comfort. Alweer een machtige overwinning van Wout van Aert! Zijn derde ritzege al in de Tour of Britain. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties