Iserbyt timet aanval perfect: "Ik voelde dat Aerts door zijn beste krachten was"

Jelle Heyman
| 0 reacties
Iserbyt timet aanval perfect: "Ik voelde dat Aerts door zijn beste krachten was"
Foto: © photonews

Eén langgerekte aanval was genoeg voor Eli Iserbyt om de zege in Merksplas binnen te halen.

De cross in Merksplas was lange tijd op slot. Koplopers Iserybt, Aerts, Sweeck, Hermans en Van der haar temporiseerden telkens op het asfalt waardoor mogelijke tijdverschillen helemaal teniet gedaan werden.

In ronde 8 nam Iserbyt dan toch de handschoen op met een aanval. "Ik zag Toon (Aerts) temporisereren en toen voelde ik dat ik erover moest omdat hij door zijn sterkste krachten was. Alleen was ik net iets te onstuimig, bleef ik haken achter een wortel en kwam ik nog ten val", klink het.

Een van de manoeuvres waarmee Iserbyt opnieuw voorbij Aerts ging, was op z'n minst spectaculair te noemen. "Een racing incident zouden ze het in de F1 noemen", knipoogt Iserbyt.

Toon Aerts was dus even mee weg met Iserbyt maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een vierde plaats. "Ik rijd al even rond aan een mooi nvieau maar het is moeilijk om te winnen of podium te rijden. Toen ik met Eli een gaatje had, dacht ik dat we weg waren maar de rest kwam terug na dat foutje. Daar verloor ik het podium ook wel", vindt Aerts.

Aerts zal op de zandstroken alleszins wel vertrouwen opgedaan hebben voor de zandcross in Koksijde van zondag. "Het zand ligt me idnerdaad wel. Ik hoop mijn vierde plaats van vandaag morgen te kunnen rechtzeggen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties