Voorzitter MPCC laat zich uit over ketonen: "Als ze de prestaties niet verbeteren, waarom ze dan gebruiken?"

Voorzitter MPCC laat zich uit over ketonen: "Als ze de prestaties niet verbeteren, waarom ze dan gebruiken?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De discussie over ketonen is een actueel thema in het peloton. De MPCC, de beweging voor een geloofwaardig wielrennen, staat er wantrouwig tegenover. Ook voorzitter Roger Legeay geeft nu meer inzicht in zijn persoonlijk standpunt.

"We voeren een aantal onderzoeken uit. Sommigen zeggen dat ze de prestaties wel verbeteren, anderen zeggen van niet", laat Legeay weten aan Cyclingnews. Volgens hem moet de wielerwereld wel een bepaalde houding tegenover ketonen aannemen. "Meer en meer renners gebruiken ketonen. Wat doen we daarmee? Als ze de prestaties niet zouden verbeteren, waarom ze dan gebruiken?"

RENNERS PRO EN CONTRA

Er zijn inmiddels al veel renners die ketonen gebruiken, maar tegelijkertijd zijn er ook steeds meer renners die zich uitspreken tegen het gebruik van ketonen. Dat gaat dan vooral over renners van teams die aangesloten zijn bij de MPCC. 

"We zitten op dezelfde lijn als de UCI", benadrukt Legeay. "Als het correct is om ketonen te gebruiken, geen probleem. Als het niet correct is, dan kan het niet. Zolang we het niet zeker weten, is het beter om ze niet te gebruiken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties