Broer van Ineos-talent Ethan Hayter toonde potentieel al en komt nu terecht bij ploeg van Axel Merckx

Broer van Ineos-talent Ethan Hayter toonde potentieel al en komt nu terecht bij ploeg van Axel Merckx
Foto: © photonews

Niet Ethan Hayter, wel zijn broer Leo Hayter gaat bij de ploeg van Axel Merckx rijden. Leo Hayter maakte zelf de voorbije jaren deel uit van het Development Team van DSM. Dit jaar komt de Brit dus bij Hagens Berman Axeon terecht.

Op het Twitteraccount van Hagens Berman Axeon staat te lezen hoe dat precies in zijn werk is gegaan. Ondanks dat hij Luik-Bastenaken-Luik voor beloften won en Brits kampioen tijdrijden bij de beloften werd, had hij nog niet de kans om een profcontract af te dwingen bij DSM.

Bij DSM wilden ze een ander jong talent de overstap laten maken naar het eliteteam. Dat betekent dat de 20-jarige Hayter vrij was om op zoek te gaan naar een andere ploeg. "We zijn blij om hem aan onze ploeg toe te voegen voor het nieuwe seizoen", klinkt het bij Hagens Berman Axeon.

Zijn drie jaar oudere broer Ethan Hayter is wel al helemaal doorgebroken bij Ineos Grenadiers. Leo gaat dus eerst nog ervaring opdoen bij de opleidingsploeg van Axel Merckx, vooraleer de stap naar de grote jongens te zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

16/01/2022 Flamanville
22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke

Nieuwste reacties