Van Vleuten gaat na zege in Omloop voor derde Strade en bij mannen is Valverde de leider bij Movistar

Van Vleuten gaat na zege in Omloop voor derde Strade en bij mannen is Valverde de leider bij Movistar
Foto: © photonews

Bij Movistar hebben ze wel zin in de Strade. Van Vleuten kan daar voor haar derde zege gaan, Valverde is de leider bij de mannen. In de vrouwenkoers ligt de kans op winst wellicht iets hoger. Annemiek van Vleuten won de Strade Bianche al twee keer.

Door de Omloop te winnen, laat Annemiek van Vleuten zien dat ze ook op haar 39ste nog niet versleten is. Het straffe is dat ze vorig jaar nog kampte met een schouderbreuk en een dubbele bekkenbreuk. Van Vleuten staat er dus weer helemaal en kan op zoek naar haar derde overwinning in de Strade Bianche. Vorig jaar viel ze net naast het podium.

De ambitie zal zeker en vast zijn om dit jaar op zijn minst beter te doen en dus het podium te halen. Al gaat Van Vleuten vrijwel altijd voor de zege in een koers die haar ligt. Aalerud, Martín, Biannic, González en Patiño zullen haan haar zijde staan.

Ook bij de mannen schuift Movistar de meest ervaren kracht naar voren. Aan Alejandro Valverde om zich in de finale van de Strade Bianche te manifesteren. Rubio, Arcas, Lluís Mas, Norsgaard, Oliveira en Serrano zijn zaterdag zijn ploegmaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5049 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties