Grote namen geschrapt van startlijst: geen Pidcock en Dumoulin in Strade, Benoot uitgesproken kopman bij Jumbo

Grote namen geschrapt van startlijst: geen Pidcock en Dumoulin in Strade, Benoot uitgesproken kopman bij Jumbo
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er verdwijnen nog een paar grote namen van de startlijst van Strade Bianche. Pidcock en Dumoulin zullen in de Italiaanse eendagskoers niet te zien zijn. Dat betekent meteen ook dat Tiesj Benoot de uitgesproken kopman is bij Jumbo-Visma.

Het niet starten van Pidcock is groot nieuws: de Brit maakte vorig jaar deel uit van het elitegroepje dat streed voor de prijzen en kwam als vijfde over de streep in Siena. Dit jaar zou hij dan ook één van de favorieten zijn. Pidcock kan echter niet meedoen aan één van zijn lievelingskoersen: de renner van Ineos kampt met een maagvirus.

Bij Ineos zitten ze zo in de rats. Bij Jumbo-Visma zien ze ook een belangrijke renner wegvallen, maar hebben ze wel nog een kopman over. Tom Dumoulin is eveneens niet wedstrijdfit en kan dus niet van start gaan in de Strade Bianche. Dumoulin ging één van de twee beschermde renners van de ploeg zijn, gezien de afwezigheid van Wout van Aert.

Er blijft nu nog één beschermde renner over bij de Nederlandse formatie en dat is Tiesj Benoot. Aan hem om zijn prestatie uit 2018 te trachten te evenaren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties