Inhaalrace helaas niet gelukt: Sep Vanmarcke moet ook passen voor Parijs-Roubaix

Inhaalrace helaas niet gelukt: Sep Vanmarcke moet ook passen voor Parijs-Roubaix
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jammer nieuws over Sep Vanmarcke: de Belg zal ook voor Parijs-Roubaix moeten passen. Dat heeft zijn ploeg bekendgemaakt.

Door een ziekte eerder in het seizoen had Vanmarcke al een achterstand opgelopen. Hij hoopte in andere klassiekers zijn vorm op te krikken om zo alsnog met een behoorlijk niveau aan de start van Parijs-Roubaix te komen. Toen zijn gehele ploeg moest afzeggen voor de Ronde van Vlaanderen wegens niet genoeg fitte renners, was dat al een streep door zijn rekening.

Israel-Premier Tech meldt nu dat Vanmarcke ook zelf een infectie heeft opgelopen. Het gaat inmiddels wel beter, maar er zal meer tijd nodig zijn om weer in een conditie te komen die hem toelaat wedstrijden te rijden. Geen Parijs-Roubaix dus voor Vanmarcke.

"Ik vind het echt triestig dat ik één van mijn favoriete koersen van het jaar moet missen", aldus een ontgoochelde Vanmarcke. "Het was een groot doel. Maar ik moet deze situatie accepteren en mijn lichaam laten herstellen van de ziekte waar ik mee kampte de voorbije weken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties