Valt het bij zijn derde(!) coronabesmetting wél mee voor Peter Sagan? "Ik heb geen symptomen en ik voel me goed"

Valt het bij zijn derde(!) coronabesmetting wél mee voor Peter Sagan? "Ik heb geen symptomen en ik voel me goed"
Foto: © photonews

Net nu Peter Sagan in Zwitserland bewees opnieuw te kunnen winnen is daar ... een coronabesmetting. Weeral. Voor de derde maal in het geval van Peter Sagan.

Het coronavirus heeft de laatste jaren een zware impact gehad op de carrière van Peter Sagan. Al twee keer eerder liep de Slovaak Covid-19 op. Dat bleef niet zonder gevolgen, want Sagan bleef telkens nog voor een lange tijd op de sukkel met zijn gezondheid, wat hem niet toeliet om de gewenste fysieke prestaties te leveren op de fiets.

Van immuniteit is blijkbaar geen sprake, want de pandemie heeft Sagan nu voor een derde keer te grazen. "Na de zevende rit in de Ronde van Zwitserland nam de ploegdokter van TotalEnergies een Covid-test bij me af. Jammer genoeg was die positief", doet Sagan het verhaal op Twitter.

De drievoudige wereldkampioen blijft wel optimistisch. "Ik heb geen symptomen en ik voel me goed", benadrukt hij. Een teken dat het deze keer kan meevallen en deze coronabesmetting niet zwaar nadelig zal zijn voor zijn conditie? Dat is wel te hopen, als hij in de Tour de France voor ritzeges en eventueel voor de groene trui wil strijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties