🎥 Jasper Philipsen neemt revanche op de Champs-Élysées en wint de slotrit in de Tour de France

🎥 Jasper Philipsen neemt revanche op de Champs-Élysées en wint de slotrit in de Tour de France
Foto: © photonews

Jasper Philipsen heeft de rit op de Champs-Élysées gewonnen. Hij won met lengten voorsprong. De eindzege van Jonas Vingegaard kwam niet meer in gevaar.

De aanloop naar de Champs-Élysées ging in tegenstelling tot de rest van de etappe aan een wandeltempo. Al was er in het begin ruimte voor wat spielerei. Bij de start vertrok Wout Van Aert met in zijn zog Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard. Een mooi moment voor de fotografen. 

Daarna was er tijd voor enkele tradities. Alle truien gingen samen op de foto. Simon Geschke mocht als gelegenheidsdrager van de bolletjestrui mee op de foto. Ook kwam hij als 1e over de top van de enige klim van de dag. Dan was er een foto van de gele trui samen met zijn ploegmaats. Ook was er een foto voor INEOS Grenadiers, de winnaar van het ploegenklassement. Ten slotte dronk Jumbo-Visma champagne bij de volgwagen en reden ze als 1e over de streep bij de 1e passage over de finish. Tussendoor passeerde het peloton ook het Louvremuseum. 

Op de Champs-Élysées was er het klassieke verloop. Enkele renners probeerden het, onder meer Stan Dewulf. Maar het verschil werd nooit echt groot. 20 seconden waren al veel. In de laatste ronde viel Pogacar aan. Hij kreeg Filippo Ganna mee, maar ook hun aanval was al snel gedaan. 

De traditionele massaspurt was onvermijdelijk. Team BikeExchange trok de sprint aan. Dylan Groenewegen zette als 1e aan, maar Jasper Philipsen ging erop en erover en won met lengten voorsprong op de Champs-Élysées. Groenewegen was 2e, Alexander Kristoff 3e. De eindzege van Jonas Vingegaard kwam nooit in gevaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties