Contractnieuws: Sanne Cant verlengt en krijgt Van Sinaey als teamgenote in '23, Van Empel in januari naar Jumbo

Contractnieuws: Sanne Cant verlengt en krijgt Van Sinaey als teamgenote in '23, Van Empel in januari naar Jumbo
Foto: © photonews

Er viel aardig wat contractnieuws te rapen in de vrouwenkoers. Van Sanne Cant en Van Sinaey bijvoorbeeld: zij worden teamgenotes bij Crelan-Fristads in 2023. Een andere naam uit de cross, Fem van Empel, gaat voor Jumbo-Visma rijden.

Op de ploegvoorstelling van veldritploeg Crelan-Fristads, de opvolger van IKO-Crelan, geraakte het nieuws bekend dat Sanne Cant haar contract met twee jaar verlengde. Dat werd eerst bij WielerFlits gemeld. Cant blijft dus deel uitmaken van het project van de broers Roodhooft: op de weg zal ze voor Plantur-Pura blijven koersen.

Xaydée Van Sinaey rijdt vanaf 1 januari 2023 ook voor Crelan-Fristads. De 17-jarige renster maakt ook de combinatie weg-veld en geldt bij de junioren als een echt toptalent. Vorig seizoen maakte ze het als topfavoriete waar in de cross op het BK, maar mocht ze niet naar het WK veldrijden door een positieve coronatest. Van Sinaey rijdt nu nog voor Acrog-Tormans.

Er is nog een talent dat diezelfde dag van ploeg verandert en dat is Fem van Empel. De 20-jarige Nederlandse heeft zich in het veld al bewezen bij de elite. Ze gaat ook aan wegwielrennen en mountainbiken blijven doen en wel bij Jumbo-Visma. De komende maanden koerst Van Empel nog voor Pauwels Sauzen-Bingoal. Nadien is ze de nieuwe teamgenote van Mariane Vos. "Vergeleken met haar ben ik nog een snotneus."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties