Evenepoel weet wat hem te wachten staat: ASO stelt spectaculair slotweekend van Tour 2024 voor, Pogačar nu al met mentaal voordeel?

Evenepoel weet wat hem te wachten staat: ASO stelt spectaculair slotweekend van Tour 2024 voor, Pogačar nu al met mentaal voordeel?
Foto: © photonews

Daags na de laatste rit van Parijs-Nice heeft de Tourorganisatie de laatste twee ritten van de Tour van 2024 voorgesteld. En die zijn een serieuze knipoog naar Parijs-Nice.

Doordat de Olympische Spelen in 2024 in Parijs plaatsvinden, moet de Tourorganisatie voor het slot van de Tour uitwijken naar Nice. Voor het eerst sinds 1905 komt de Tour niet in de regio van de Franse hoofdstad. 

Dat Nice de aankomstplaats zou zijn en dat er een tijdrit op de slotdag gepland stond, was ook al bekend. ASO heeft nu ook de ritprofielen van het laatste weekend van de Tour van 2024 bekend gemaakt. 

De voorlaatste etappe, met 4400 hoogtemeters, heeft iets weg van de etappe van zaterdag in Parijs-Nice. Onder meer de Col de Turini en een aankomst bergop op de Col de la Couillole wacht de renners. Op die slotklim won Pogačar afgelopen zaterdag nog. 

Op de slotdag wacht dan nog een tijdrit van 35 kilometer met start in Monaco met onder meer de beklimmingen van La Turbie en de Col d'Èze. Remco Evenepoel weet dus wat hem te wachten staat in zijn eerste Tour volgend jaar. 

Het profiel van de laatste twee ritten van de Tour van 2024

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties