Intermarché-Circus-Wanty moet dan toch zijn kar keren over positieve renner én verliest er nog één

Intermarché-Circus-Wanty moet dan toch zijn kar keren over positieve renner én verliest er nog één
Foto: © photonews

Maandagavond gaf Intermarché-Circus-Wanty nog meer uitleg over waarom het Sven Erik Bystrøm ondanks een positieve test toch liet verder rijden. Maar dinsdagochtend moest het dan toch zijn kar keren.

Maandag meldde de Noor Sven Erik Bystrøm nog dat hij positief had get est op corona. Zijn symptomen waren mild en Bystrøm en zijn team Intermarché-Circus-Wanty vonden dat de Noor dus verder kon rijden.

Het team verdedigde die keuze maandagavond ook, maar dinsdag is er een heel ander verhaal. "Sven Erik Bystrøm zal uiteindelijk niet aan de start van de tiende rit van de Ronde van Italië verschijnen."

"Ter herinnering: de Noor, die positief testte op covid, had van de medische teams van de UCI en organisator RCS groen licht gekregen om in afwezigheid van symptomen en conform aan het UCI-reglement de wedstrijd voort te zetten."

Dan toch symptomen

"Tijdens de nacht van maandag op dinsdag begon Bystrøm echter symptomen te
ontwikkelen. Uit voorzorg en om zijn gezondheid te bewaren, zal Sven Erik naar huis terugkeren om te rusten."

Het Belgische team ziet ook de Est Rein Taaramäe verdwijnen uit de Giro. Hij heeft geen corona, maar kampt met maag- en darmproblemen. Het Belgische team blijft dus nog met 6 renners over in de Giro. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties