Kan er wel een fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step komen? Dit zegt het UCI-reglement

Kan er wel een fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step komen? Dit zegt het UCI-reglement
Foto: © photonews

Het gerucht over de mogelijke fusieplannen tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step doet de ronde. Sindsdien is het gespreksonderwerp nummer 1 in het peloton.

Het was WielerFlits die het meldde. Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step werken aan een megafusie en die zou er tegen 1 januari 2024 komen. Zo zouden 2 van de grootste teams samengaan en een van de teams zou zijn WorldTour-licentie dan moeten afstaan. 

Al zou die fusie illegaal kunnen zijn. Het UCI-reglement is over de WorldTour-licenties duidelijk. Een licentie kan pas na 2 jaar overgedragen worden (startende vanaf het moment dat de licentie werd uitgedeeld, aldus artikel 2.15.044. De huidige WorldTour-licenties zijn pas begin 2023 uitgedeeld. Dus een overdracht zou pas vanaf 1 januari 2025 mogelijk. 

Maar er zijn ook uitzonderingen. Zo kan je het bedrijf achter een team kopen, wat Intermarché-Circus-Wanty in 2021 met CCC deed. Het team veranderderde zo niet van paying agent, zoals het UCI-reglement voorschrijft. Daardoor kon het team zonder problemen naar de WorldTour overstappen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties