Tadej Pogacar heeft mooie boodschap voor Remco Evenepoel voor Luik-Bastenaken-Luik

Tadej Pogacar heeft mooie boodschap voor Remco Evenepoel voor Luik-Bastenaken-Luik
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een jaar na zijn valpartij in Luik-Bastenaken-Luik komt Tadej Pogacar weer naar België om te koersen. Ook dit jaar komt er geen duel met Remco Evenepoel.

Terwijl er dit jaar wordt uitgekeken naar het duel tussen Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar in Luik-Bastenaken-Luik, was dat vorig jaar het geval met Pogacar en Evenepoel. Maar de Sloveen viel en brak zijn pols. 

Het duel met Evenepoel kwam er niet, dit jaar is de Belgische kampioen zelf afwezig door blessures. En dat vindt Pogacar wel jammer. "Ik sprak al kort met hem na zijn val. Ik ga hem zeker missen op de startlijst", zei Pogacar bij Sporza. 

"Ik hoopte eindelijk eens een duel uit te vechten, maar cycling sucks sometimes", zei de Sloveen nog. Hij haalt er meer voldoening uit als alle toppers aan de start staan, maar Pogacar ziet nog genoeg concurrenten. 

Pogacar legt verantwoordelijkheid bij renners

Pogacar zag de zware valpartij in de Ronde van het Baskenland op tv. Er wordt vaak gewezen naar organisatoren, die het parcours beter kunnen beveiligen en de renners beschermen. Toch kijkt Pogacar ook in eigen boezem. 

De Sloveen ziet renners elk jaar sneller en sneller gaan. De grenzen worden afgetast, terwijl renners het parcours meestal niet kennen. "Uiteraard is het ook de verantwoordelijkheid van de renners zelf. Ze geven dan de organisatoren de schuld, maar rijden zelf te hard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties