Ontdek de selectie: Soudal Quick-Step onthult Tour-ploeg rond Remco Evenepoel

Ontdek de selectie: Soudal Quick-Step onthult Tour-ploeg rond Remco Evenepoel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Soudal Quick-Step heeft zijn achttal voor de Tour de France gepresenteerd. Remco Evenepoel krijgt zeven sterke kompanen mee voor zijn debuut in La Grande Boucle.

Geen Tim Merlier, Kasper Asgreen en Julian Alaphilippe in de selectie van de Tour de France bij Soudal Quick-Step. Remco Evenepoel wordt de enige kopman van de Belgische ploeg, die mikt op een goed klassement en ritwinst. 

Evenepoel krijgt daarvoor zeven sterke ploegmaats mee met Yves Lampaert, Mikel Landa, Louis Vervaeke, Ilan Van Wilder, Gianni Moscon, Casper Pedersen en Jan Hirt. De helft van de ploeg is dus Belgisch. 

Sterke ploeg van Soudal Quick-Step

De ploeg van Soudal Quick-Step is dus uitgebalanceerd. Yves Lampaert en Casper Pedersen moeten Evenepoel bijstaan op het vlakke, Gianni Moscon moet de laatste man voor de klimtrein worden. 

Die klimtrein is met Mikel Landa, Jan Hirt, Louis Vervaeke en Ilan Van Wilder goed gestoffeerd. Landa werd vorig jaar nog vijfde in de Vuelta, Hirt eindigde in de voorbije Giro nog achtste. Vervaeke en Van Wilder debuteren dan weer in de Tour. 

De voorbereiding van Evenepoel op de Tour verliep niet optimaal. Hij brak zijn sleutelbeen en schouderblad in het Baskenland en moest nog ziek afzeggen voor het BK. Maar Evenepoel is er wel klaar voor. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties