Philipsen reageert nu zelf via de sociale media en biedt ook excuses aan richting Wout van Aert

Philipsen reageert nu zelf via de sociale media en biedt ook excuses aan richting Wout van Aert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper Philipsen sprintte zich opnieuw naar een knappe tweede plaats in de Tour de France en deed zo een goede zaak in de strijd om de groene trui. Achteraf werd hij echter gedeclasseerd door de jury en dat deed pijn.

Op donderdag was de renner het er absoluut niet mee eens dat hij werd gedeclasseerd. Een dagje later vindt hij dat nog steeds jammer, maar kwam hij wel met excuses richting Wout van Aert op de sociale media.

Een emotionele post op Instagram werd het, waarbij Philipsen ook aangaf dat de velligheid nog altijd het belangrijkste is en dat hij nooit de intentie had om Wout van Aert te hinderen of in de problemen te gaan brengen.

"Ik probeerde niet bewust om Wout van Aert in te sluiten of om hem in de hekken te duwen. Net als iedere sprinter ben ik enorm competitief en wil ik elke sprintersrit winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van andere renners."

Contact hoort erbij

"Ik ga elke keer om te winnen en doe dat zo eerlijk mogelijk. Contact zal er altijd zijn, dat hoort bij sprinten op het hoogste niveau zoals in de Tour de France. Er is geen niveau hoger dan de Tour de France", aldus Philipsen.

"Ik zou nooit bewust anderen in gevaar brengen of willen brengen. Wat we doen als renner is pokeren met heel hoge inzetten", is de sprinter duidelijk. Hij mikt vanaf zaterdag verder op ritzeges in deze Tour de France.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties