Veldrijden

"Als Mathieu in Asper-Gavere opnieuw een minuut wegrijdt, dan wordt het een heel moeilijk seizoen voor Wout"

"Als Mathieu in Asper-Gavere opnieuw een minuut wegrijdt, dan wordt het een heel moeilijk seizoen voor Wout"

Het fenomeen Mathieu van der Poel wint bijna overal waar hij aan de start staat - of het moet een offday zijn zoals op de Koppenberg - en dus lijken we opnieuw saaie weken tegemoet te gaan. Of brengt de modder en het weer daar toch verandering in?

Nederlands bondscoach Gerben de Knegt ziet Mathieu van der Poel maar al te graag winnen. "Of de spanning weg is? Ik vind het best wel spannend als hij slechts 20 seconden vooruit rijdt", vertelt de Knegt bij Wielerkrant.be. "Eén foutje of een mechanisch defect en het is om zeep, hoor. Zelf vind ik het niet zo erg, maar ik snap dat het voor de gemiddelde veldritfan niet echt leuk moet zijn."

Grote rivaal Wout Van Aert stapelt de ereplaatsen op. "Ik praat wel eens met Wout", vervolgt de bondscoach van onze noorderburen. "Ik heb hem graag en ik heb een groot respect voor hem. Hij kan zeggen: 'Ik geef het op' en in het slot van de wedstrijd naar de tweede plaats fietsen."

"Mathieu wil gewoon overal winnen" - Gerben de KnegtDeel deze quote:

"Maar dat wil hij niet. Net daardoor worden de tijdsverschillen nooit echt héél groot. Behalve in Ruddervoorde dan, daar was Mathieu erg dominant. Mathieu wil gewoon overal winnen. Simpel. Op elk parcours zijn er ook stukjes waar hij telkens enkele seconden wint."

En dus is het hopen op de weergoden en vooral regen en modder. Dat zit er dit weekend aan te komen, al komt er alleen in Asper-Gavere op zondag een duel tussen de twee tenoren uit het veld. "Ik ben benieuwd naar Asper-Gavere", stelt de Knegt. "Als Mathieu daar opnieuw een minuut wegrijdt, dan wordt het pas een heel moeilijk seizoen voor Wout."

Koppenberg

De enige offday tot dusver kwam er op de Koppenberg. Daar moest de Nederlander liefst 4 minuten prijsgeven op winnaar Toon Aerts. "Ik ken Mathieu. Die kan gewoon moeilijk rijden voor top vijf", zegt de Nederlandse selectieheer. "Misschien was dat ook net wat hij nodig had voor het EK. Bovendien vond hij het een minder leuk parcours en had hij de dagen daarvoor iets te veel getraind."

Reacties 14 reacties

Gerelateerd nieuws