Van Avermaet keert zijn kar na opvallende uitspraak: "Ik moet nog die klassieker winnen"

Redactie
| 0 reacties
Van Avermaet keert zijn kar na opvallende uitspraak: "Ik moet nog die klassieker winnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet vertelde maandagavond in Van Gils en Gasten dat zijn carrière geslaagd is na zijn olympische triomf in Rio. Maar de olympische kampioen kwam nu toch terug op die straffe uitspraak.

Laat het duidelijk zijn. Greg Van Avermaet is nog niet tevreden met zijn palmares tot hiertoe. Een grote klassieker mag er dus nog steeds bij. "Ik moet mijn uitspraak van maandag inderdaad een beetje nuanceren", lacht Van Avermaet. "Ik ga een nieuw antwoord geven. Mijn carrière is geslaagd in die zin dat ik het allerhoogste behaald heb."

Van Avermaet wil graag nog triomferen in de Ronde

"Er gaat niks boven een olympische titel, dit is het allermooiste in de sport. Maar daarmee wil ik niet zeggen dat het hier mag stoppen", laat de BMC-renner weten in HLN. Van Avermaet wil dus meer. Liefst van al een overwinning in de Ronde van Vlaanderen. "Ik moet nog die klassieker winnen, hé. Een grote overwinning in het voorjaar ontbreekt nog."

De Ronde

"Ik wil nog zo veel winnen, maar liefst van al de Ronde van Vlaanderen", bekent de olympische kampioen. "Die ambitie is niet weg door wat er in Rio is gebeurd. De motivatie is zelfs groter geworden. Die olympische medaille is een hulp: ik presteer beter als ik al wat gewonnen heb, dan koers ik met extra vertrouwen", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties