Jonge landgenoot revalideert verder na zware valpartij: "Koersen zit er dit seizoen niet meer in"

Redactie
| 0 reacties
Jonge landgenoot revalideert verder na zware valpartij: "Koersen zit er dit seizoen niet meer in"
Foto: © photonews

Tijdens de Tour de France kwam hij nog zeer zwaar ten val, maar nu lijkt het de goede kant op te gaan met wielrenner Edward Theuns. Onze landgenoot revalideert rustig verder na zijn drie gebroken ruggenwervels.

Theuns kwam ten val in een tijdrit tijdens de Tour en brak daarbij drie ruggenwervels. Maar het gaat beter en beter met de renner van Trek-Segafredo. "Het gaat stilletjesaan de goede kant uit", opent Theuns bij Sporza. "De eerste week na mijn operatie kon ik heel weinig doen, maar nu begin ik weer actief te worden."

En fietsen doet de jonge Gentenaar ook al opnieuw, maar nog niet op een koersfiets. "Dagelijks fiets ik naar de kinesist. Dat ontspant me", zegt de renner. "Met een koersfiets zit ik te veel voorover gebogen, dus voorlopig is het met de mountainbike te doen. Dat vangt meer schokken op."

Alles op 2017

Koersen in competitie zal zo goed als zeker dan ook niet meer voor 2016 zijn. "Het zou zonde zijn om te vroeg te intensief te beginnen en problemen te krijgen aan mijn rug. Dit seizoen zit koersen er in principe niet meer in. De ploeg heeft ook gezegd dat ik mijn tijd moest nemen om weer de oude te worden", besluit Theuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties