Hoe gaat het veldrijden eruit zien zonder de oppermachtige Sven Nys?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Hoe gaat het veldrijden eruit zien zonder de oppermachtige Sven Nys?

Het veldritseizoen gaat weldra van start en dat zal voor het eerst in jaren zonder de grote Sven Nys zijn. Nys heeft jaren voor spektakel gezorgd, maar heeft ondertussen de fiets aan de haak gehangen.

Nys is de nieuwe teammanager van Telenet-Fidea en zal daar enkele renners onder zijn hoede nemen. De laatste jaren was het alles Nys wat de klok sloeg in de veldritwereld. Zijn afscheid zal dan ook een grote impact hebben op de cyclocross.

Eerst en vooral was Nys de laatste 15 jaar een heerser - zoniet de grootste heerser - van de cross. De 'kannibaal uit Baal' heeft jarenlang voor spektakel gezorgd en talrijke zeges weggekaapt. Wout Van Aert lijkt dé renner bij uitstek om Nys te vervangen en die rol op zich te nemen.

Heel wat tenoren kwijt

Feit is wel dat de laatste jaren heel wat tenoren de veldritwereld verlaten hebben. Zdenek Stybar en Lars Boom kozen resoluut voor de weg, Niels Albert moest dan weer vroegtijdig stoppen door hartproblemen. De vraag is of de cross met nu ook het verdwijnen van Nys een even grote aantrekkingskracht zal krijgen.

Bovendien had Nys een grote commerciële invloed op alle crosses. Heel wat fans kwamen elke veldrit hun favoriete crosser uit Vlaams-Brabant aanmoedigen. Het veldrijden zal er dit seizoen heel wat anders uitzien, wees daar maar zeker van.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties