Julien Vermote weigert transfer naar Team Sky: verstandige keuze of niet?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Julien Vermote weigert transfer naar Team Sky: verstandige keuze of niet?
Foto: © photonews

Enkele weken geleden stond Julien Vermote op het verlanglijstje van Team Sky. Dat kwam nog eens boven na zijn ritoverwinning en leidersplek in de Ronde van Groot-Brittannië.

Julien Vermote bevestigde de interesse tijdens de Tour de France, maar besloot om bij zijn huidige ploeg Etixx-Quick Step te blijven. Naar onze mening een verstandige keuze, gezien de West-Vlaming door zijn prima seizoen mogelijk meer vrijheid zal krijgen in 2017.

Bij Team Sky zou het moeilijk worden om de Tour de France in dienst van Chris Froome te rijden. De Giro en Vuelta zouden dan weer wel een optie zijn. Bij Sky rekenen ze in de selectie voor Froome op 5 luitenanten bergop en 2 à 3 gepatenteerde hardrijders zoals Ian Stannard en Luke Rowe.

Trouwe knechten

Dan zou Vermote één van die laatste twee uit de ploeg moeten rijden. Maar gemakkelijk is dat niet, beide Britten rijden al jaren in dienst van de drievoudige Tour-winnaar. Froome zal wellicht ook wel trouw willen blijven aan zijn vaste knechten. Een langer verblijf bij Etixx-Quick Step is dan ook een logische keuze voor Vermo

te. Zelf zal de renner wel iets meer vrijheid willen krijgen in plaats van vele kilometers af te malen aan de kop van het peloton, zoals in de afgelopen Tour. En met 49 zeges in het huidige seizoen, lijkt het ons ook best plezant te zijn bij Etixx-Quick Step. Meer van dat, Julien!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties