Mist Vanmarcke WK door eerste kind? "Bevalling is het allerbelangrijkste"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Mist Vanmarcke WK door eerste kind? "Bevalling is het allerbelangrijkste"

Geen Sep Vanmarcke in de WorldTour-wedstrijden in Canada. Zijn hoogzwangere vriendin kan immers elk ogenblik bevallen van hun eerste kind. De 28-jarige renner kijkt ernaar uit, maar zijn WK komt misschien in het gedrang.

"Ik wil koersen, maar de bevalling is het belangrijkste voor me", aldus Vanmarcke in Het Laatste Nieuws. "De wedstrijden in Canada heb ik al geschrapt." Ook de Eneco Tour zal mogelijk te vroeg komen voor de 28-jarige.

Geen Eneco, geen WK

"Hanne is uitgerekend voor 17 september, twee dagen daarna start de Eneco Tour. Als ze nog niet bevallen is, ga ik die niet rijden", aldus Vanmarcke. Geen Eneco is ook geen ideale voorbereiding voor het WK. "Zonder Eneco kan ik niet veel doen in Qatar."

"Sportief is het vervelend. Ik train, maar ik weet niet waarvoor. Ik zou enorm op mijn ongemak zijn, zo ver van huis. Vorige week koerste ik nog in Frankrijk en ben ik na Plouay meteen in de auto gesprongen om naar huis te rijden", sloot Vanmarcke af. We duimen mee dat zijn dochter zich aan de afspraak houdt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties