Verrassende Vanthourenhout wint net niet: "Ik ben voor 99% gelukkig, want..."
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Geraardsbergen
| 0 reacties

Verrassende Michael Vanthourenhout wint net niet: "Ik voor 99% gelukkig, want..."

Verrassende Vanthourenhout wint net niet: "Ik ben voor 99% gelukkig, want..."
Foto: © Photonews

Een heel aangename verrassing, anders kunnen we de cross van Michael Vanthourenhout niet bestempelen. De 22-jarige renner van Marlux-Napoleon Games reed een hele goeie cross in Geraardsbergen, maar moest uiteindelijk toch buigen voor Wout Van Aert.

Vanthourenhout verbaasde vriend en vijand, maar ook... zichzelf. “Ik had niet gedacht dat ik op dit moment al zover zou staan. Na een slechte voorbereiding waarin ik met mijn knie sukkelde, was het voor mij vooral uitkijken naar wat het zou worden in Geraardsbergen.”

Toen de koers begon, voelde Vanthourenhout zich meteen top. “Ik voelde onmiddellijk dat ik goede benen had en heb mezelf hier toch wel verbaasd. Dat geef ik eerlijk toe. Ik ben voor 99% een gelukkig man, ook al stond ik op het podium toch nog een schavotje lager dan Wout Van Aert. Van Aert bleek op het einde van de race iets sterker dan mij. Dat is geen schande, want iedereen kent zijn kwaliteiten.

"Een goede cross gereden"

Michael Vanthourenhout

"Wat er door me heen ging toen Wout mij in de laatste ronde voorbijstak? “Goh, ik was toen al zodanig diep gegaan, dat ik even niet meer kon nadenken. Het was zwaar. Toen ik over de finishlijn kwam, drong wel al snel tot me door dat ik een goede cross had gereden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/07/2021 - 24/07/2021 Ronde van Wallonië
03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta

Nieuwste reacties