Lotto Soudal mag juichen in de Grote Prijs van Wallonië

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal mag juichen in de Grote Prijs van Wallonië

De Grote Prijs van Wallonië is gewonnen door Tony Gallopin. De renner van Lotto Soudal sloeg een gaatje op de Citadel van Namen en bleef maar heel nipt de jonge Petr Vakoc (Etixx-Quick Step) voor.

Tony Gallopin heeft dan toch eindelijk zijn eerste zege van het seizoen te pakken. De Fransman van Lotto Soudal ging er op de Citadel van Namen, altijd scherprechter in de GP van Wallonië, vandoor en mocht zegevieren in Namen.

Ook Jan Bakelants liet zich daarvoor opmerken, net als zijn ploegmaat Domenico Pozzovivo. De renner van AG2R La Mondiale geraakte echter niet weg. Gallopin sloeg een gaatje op het juiste moment en leek op weg naar de zege. De Fransman viel echter nog helemaal stil met een halve kilometer voor de boeg.

Drie Belgen in top tien

De jonge Petr Vakoc, winnaar van de Brabantse Pijl, kwam nog akelig dichtbij, maar kwam pas na de meet over Gallopin. Even later werd onze landgenoot Jéröme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) knap derde. De andere Belgen in de top tien waren Tiesj Benoot (Lotto Soudal) op de zesde plek, Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles) kwam als zevende over de finish.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties