Fransman van Lotto Soudal wil scoren op EK in eigen land

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Fransman van Lotto Soudal wil scoren op EK in eigen land

Het eerste EK ooit voor de profs gaat door in Frankrijk en daar willen de thuisrijders dus goed zijn. Zo ook Lotto Soudal-renner Tony Gallopin, die afgelopen woensdag nog mocht zegevieren in de GP van Wallonië.

Gallopin wordt bekeken als één van de outsiders voor een medaille. Hij heeft van dit EK een doel gemaakt. "Ik heb mijn programma aan het EK aangepast", zegt de renner. "Het kwam beter uit om de Canadese koersen niet te rijden en naar Groot-Brittannië te gaan om mijn doelen van het najaar voor te bereiden."

"Eén van die doelen is het EK in eigen land. Ik ken het parcours goed, het venijn zit in de staart. Maar veel zal natuurlijk afhangen van het koersverloop", zegt Gallopin. "Dat valt nooit te voorspellen in het wielrennen."

De favorieten

Wie zijn de favorieten volgens de Fransman van Lotto Soudal? "Dit is een EK, maar er staan veel wereldtoppers aan de start. Ik tip Peter Sagan en Michal Kwiatkowski (de Pool start dan toch niet, nvdr) als kanshebbers voor de titel. Maar zij zijn niet de enigen. Wij kunnen met onze Franse ploeg een mooi tegengewicht bieden", besluit Gallopin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties