Belgen met zes in kopgroep, maar Sagan klopt Boonen en volgt zo zichzelf op als wereldkampioen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 51 reacties
Belgen met zes in kopgroep, maar Sagan klopt Boonen en volgt zo zichzelf op als wereldkampioen

De Belgen zaten met maar liefst zes renners in de kopgroep en de finale van het WK wielrennen in Doha, maar uiteindelijk kon favoriet Tom Boonen de verwachtingen niet inlossen. Een sterke Peter Sagan klopte de Belg en volgt zichzelf op als wereldkampioen.

Aan het begin van de koers trokken onmiddellijk zeven renners in de aanval. Geen kleppers, en dus liet het peloton begaan. Ramirez (Colombia), Dougall (Zuid-Afrika), Berhane (Eritrea), Roth (Canada), Ait El Abdia (Marokko), Lagkoeti (Oekraïne) en Corella (Mexico) waren de vluchters.

Kopgroep van 26, waaronder 6 Belgen

Naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen de belangrijke renners opzetten. De Britten probeerden de koers naar hun hand te zetten, terwijl de Belgen zich nog een beetje op de achtergrond hielden.

Uiteindelijk gingen we de finale van het WK in met een kopgroep van 26 renners, onder hen maar liefst zes (!) Belgen. De Belgen leken in een zetel te zitten, maar het bleef opletten. Terpstra en Leezer probeerden weg te rijden, maar de Nederlanders kenden geen succes.

Sagan doet het gewoon

Het kwam tot een sprint en daarin kwam Boonen net iets te vroeg aan kop. Sagan ging op en over onze landgenoot en volgt zo zichzelf op als wereldkampioen. Boonen eindigde als derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties